Show Filters

Resultaat 1–12 van de 31 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 31 resultaten wordt getoond

Wij zijn groot fan van auto waxen. Hoewel steeds vaker gezegd wordt dat “waxen dood zijn” door de massale opkomst van keramische coatings, blijven wij overtuigd van de meerwaarde van een mooie wax. Iedere wax heeft namelijk zijn sterke punten, waar een coating meer one-size-fits all is.

Een autowax wordt ook wel een autowas genoemd, maar dat klopt niet helemaal. Was is namelijk slechts een ingrediënt van wax. Er kunnen verschillende soorten wassen in een wax zitten van carnaubawas of bijenwas tot candelilawas of kokoswas. Ieder heeft zijn eigen voordelen. Naast was is een wax ook nog opgebouwd uit oliën voor het smeerbaar maken en extra ingrediënten om bepaalde voordelen mee te geven. Een voorbeeld is Sio2 of bepaalde polymeren.

Wat is de beste autowax voor mijn auto?

Dit is onmogelijk om te beantwoorden. Sommige mensen houden van een diepe glans, sommige van een harde glans. De één houdt van een vloeibare wax en de ander van een harde wax. En weer een ander wil de beste beading (druppelvorming op de lak).

Eén ding kunnen we wel zeggen. De duurste auto wax is niet per sé de beste voor jou. Neem een aantal afwegingen mee in je keuze.

  • Wil je een harde autowax, vloeibare autowax of een spraywax?
  • Welke kleur auto heb je? Heb je een donkere auto? Dan kan een carnauba autowax een mooie diepe glans geven.
  • Wil je om de maand waxen of pas na een half jaar weer?
  • Kies je voor looks? Of voor beschermend effect?
    De keuze is helemaal aan jou. Wij kiezen vaak voor een mooie showwax in de zomermaanden als we willen pronken met de auto. Voor de wintermaanden kiezen we eerder voor een sterke winterwax.

Hoe zet je een auto in de autowax?

Dat kunnen we je vertellen. Het aller aller belangrijkste is dat je het op een schone lak aanbrengt en zo dun mogelijk aanbrengt. Vooral dat laatste zien we vaak fout gaan. Een dikke laag is moeilijk uit te poetsen, kost meer geld en geeft geen meerwaarde. Want alleen het flinterdunne laagje dat direct contact heeft met de lak blijft ook daadwerkelijk achter. Je moet een laagje aanbrengen die je maar net ziet.

Het stappenplan voor het aanbrengen van een wax op je auto is als volgt:

  • Was, droog en klei de lak. (Check ook ons blog over kleien
  • Breng een beetje auto wax aan op de wax applicator.
  • Zorg dat je niet in de zon staat en dat de temperatuur boven de 13 graden is.
  • Breng de wax aan op de lak. Het maakt niet uit of je dit met een ronddraaiende beweging of rechte banen doet, zolang je maar alles goed meepakt.
  • Zorg dat je niet tegen zwart kunststof of rubbers aan komt. Dit laat een witte waas achter.
  • Wacht tot de autowax dof uit slaat en test of de wax klaar is om af te nemen. Ga met een schone vinger over de lak. Is dat stuk streepvrij? Dan kun je afnemen.
  • Neem een schone microvezeldoek en wrijf de autowax van de lak.

Je kunt een wax ook machinaal aanbrengen met een excentrische polijstmachine op standje 2.

We leggen dit alles ook nog uit in onze blog over een LSP (Last Stage Protection).

Voordelen van een auto wax

  • Eenvoudig aan te brengen
  • Snel aan te brengen
  • Altijd een autowax, passend bij jouw voorkeur
  • Ongeëvenaarde wetlook
  • Een wax is goedkoper dan een coating

Een auto wax is uiteindelijk de makkelijkste manier om een bescherming aan te brengen. Dit kun je zelf op de oprit, in de garage of zelfs in de wasbox doen. Het kost je ongeveer een half uurtje de tijd en dan staat je auto er weer glanzend bij. Je kunt er eigenlijk niets fout aan doen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te doen (vinden wij).

Is een carnauba autowax de ultieme wetlook wax?

In de autowereld staat carnauba gelijk aan een mooie, diepe glans op de auto. En dat klopt ook wel. Een Carnauba auto wax biedt een rijke en diepe glans op de lak, met een natuurlijke bescherming. Vooral op een zwarte lak zie je vaak een hele diepe zwarte kleur door de carnauba. Vaak zijn de standtijden wel minder dan bij een synthetische wax. Een synthetische was of sealant kan zo gevormd worden dat de hechting optimaal is.

Nieuw zijn de zogenaamde hybride waxen. Deze combineren de wetlook capaciteiten met de hechting en standtijd van een sealant. Neowax No1  en Detailing Kingdom Stellar Invicto Hybrid een mooi voorbeeld hiervan.

Moet ik een speciale velgenwax gebruiken voor mijn wielen?

Velgen hebben over het algemeen met veel extremere omstandigheden te maken dan de rest van de lak. Kokend hete remmen op cm’s afstand met bijbehorend remstof, asfalt en teer, wegvuil en modder zijn dagelijkse kost voor de wielen. De lak heeft wat dat betreft maar een luizenbaantje.
<>P>
Een goede velgenwax zorgt er voor dat remstof niet in gaat branden, dat je ze makkelijker schoon kunt maken als ze wel vies zijn en dat ze minder vies worden. Bescherming is dus veel belangrijker dat een wetlook als het om velgen gaat. Daarom zijn de velgenwaxen anders qua samenstelling.

Heb je alleen een gewone auto wax staan? Dan kunnen ze uiteraard ook gewoon op je velgen. Iets is beter dan niets. Geen zin in waxen? Kies dan even voor een spraysealant zoals AutoGlanz Prizm. Geen moeite en geen vlekken.

De beste autowax koop je bij Elite Carcare

EliteCarCare.nl heeft poetsspullen van verschillende topmerken. Wij werken met ervaren autopoetsers en detailers die ons helpen bij de selectie van goede producten. En zoals je al gemerkt hebt, zijn we gek op autowaxen en glaze. Wil je advies over je keuze voor de beste wax voor jouw auto? Neem dan contact op. Wij helpen en adviseren je graag!

Heb je een auto wax gekocht en twijfel je over de juiste stappen? Lees dan ons blog over LSP (Last Stage Protection) of neem gerust contact op.

Heb je een rode auto en weet je niet wat je moet doen om te voorkomen dat hij roze wordt? Lees dan onze blog over rode auto’s.