Show Filters

Resultaat 1–12 van de 101 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 101 resultaten wordt getoond

Lakbescherming wordt ook wel lakafdichting, lakcoat, laklaag en lakfilm genoemd. Allen beschrijven het aanbrengen van een beschermlaag over de autolak. Dit beschermt tegen zonlicht, vocht, stof of andere omgevingsinvloeden en soms zelf beschadigingen. Elk product heeft zo zijn voor en nadelen. Welke het beste bij jou past hangt af van je voorkeuren, wensen en eisen.

Welke soorten lakbescherming zijn er?

Lakbescherming vind je in alle soorten en maten. Zo heb je verschillende soorten waxen, sealants en coatings. Hieronder bespreken we een aantal.

Autowaxen als lakbescherming

De autowax is de meest traditionele vorm van lakbescherming. Dit ken je wellicht nog wel van je vader of opa, die met een blikje wax aan de slag gingen. Waxen zijn de afgelopen jaren flink doorontwikkeld en hebben nog steeds een prominente plek in de auto detailing wereld. Auto wax biedt een goede bescherming tegen vuil en vocht en geeft de lak van uw auto ook een glanzende afwerking. De glans en diepte die versterken.

Er zijn verschillende soorten auto waxen op de markt zoals:

  • Natuurlijke waxen. Deze zijn vaak gemaakt van bijenwas of plantaardige oliën. Een bekend voorbeeld is de Carnaubawax.
  • Synthetische waxen. Vaak worden dit sealants genoemd. Maar ook zie je vaker hybride waxen die natuurlijke oliën combineren met polymeren.
  • Paste waxen of vast waxen. Deze hebben vaak een dikke, harde textuur hebben en zijn er eenvoudig en zuinig in gebruik.
  • Liquid waxen. Deze hebben vaak een romige of vloeibare samenstelling. Heirdoor is het gemakkelijk aan te brengen zijn en sneldrogend.
  • Spray waxen. Dit zijn vloeibare waxen in sprayflessen. Super eenvoudig in gebruik en daardoor er populair onder autoliefhebbers.
  • One-step waxen. Steeds vaker zie je waxen die verschillende stappen combineren. Zoals een polijstmiddel met wax of een pre-cleaner en wax. Gemak en snelheid staan ook hier centraal.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur bij de verschillende waxen als perfecte lakbescherming. Daarom is het goed om een wax te selecteren die bij jouw auto en je persoonlijke voorkeuren past. Sommige mensen houden bijvoorbeeld van de showglans van natuurlijke waxen, terwijl anderen de gemakkelijke toepassing van spray waxen liever hebben. Laat je eventueel door ons adviseren als je er niet uit komt.

Synthethische lakbescherming in de vorm van een sealant.

Als we het hebben over synthetische middelen voor lakbescherming hebben we het over sealants. Sealants zijn een moderne vorm van lakbescherming met ingrediënten die door de mens ontwikkeld zijn. Doordat deze optimaal samengesteld zijn hebben sealants vaak een langere bescherming dan waxen. Ook zijn ze ontwikkeld om optimale waterafstotende eigenschappen te hebben.

Er zijn verschillende soorten sealants zoals:

  • Polymeer sealant. Dit type sealant is het meest verkrijgbaar en is gemaakt van kunststoffen en andere synthetische materialen. Het biedt een goede bescherming tegen UV-straling en weersinvloeden. Per fabrikant zullen de eigenschappen verschillen
  • Nano Sealant. Een nano sealant is een type sealant voor auto’s dat gemaakt is van kleine deeltjes van nanomateriaal. Dit type sealant is ontworpen om een zeer dunne en doeltreffende laag te vormen op het oppervlak van de lak, waardoor het een uitstekende bescherming biedt tegen weersinvloeden en andere schade.
  • Keramische sealant. Dit type sealant wordt ook wel ceramic seal genoemd. In deze sealant worden kleine deeltjes keramisch materiaal / SiO2 toegevoegd. Hierdoor een uitstekende bescherming tegen weersinvloeden en kan helpen om de glans van de lak te verbeteren.
  • Spray sealant: Is net als een spray wax een vloeibare vorm van een sealant. Ideaal voor snelle en makkelijke bescherming.

Een coating; de ultieme lakbescherming?

De populairste vorm van lakbescherming van dit moment is toch echt de coating. Coatings zijn onder autobezitters en detailers erg populair omdat ze naast uitstekende waterafstotende eigenschappen ook een vorm van krasbestendigheid en chemische bestendigheid bieden. Daarnaast staan coatings bekend om de gladheid die het op de lak creëert en de glazige glans op de lak. Coatings kunnen wel tussen de 1 en 5 jaar standtijd bieden op de lak. Daarentegen zijn coatings ook duurder en moeilijker aan te brengen dan waxen en sealants. Ook zijn ze foutgevoeliger en zijn ze lastig te verwijderen na het aanbrengen.
Coating komen in alle soorten, maten en benamingen. Maar ook worden er veel zaken door elkaar gehaald. Zo worden Teflon, Waxoyl en glascoatings vaak als synoniemen gebruikt, maar dat is niet het geval. Teflon en Waxoyl zijn merknamen. Telfon wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar een specifiek type lakbescherming dat polytetrafluorethyleen (PTFE) bevat. En Waxoyl bevat paraffine en is ontworpen om de lak van een auto te beschermen. Beide zijn meer te scharen in de categorie sealants dan coatings.

Een glascoating en keramische coating verschillen van elkaar door de ingrediënten die gebruikt worden. Een glascoating bevat SiO2 of siliciumdioxide, waar een keramische coating SiC of siliciumcarbide bevat. Keramische coatings worden veel harder dan glascoatings en bieden langere bescherming.

Een wax, sealant of coating kopen doe je bij Elitecarcare

Zoek je een manier om je auto te laten glanzen en te beschermen tegen weersinvloeden en krassen? Door te kiezen voor de juiste lakbescherming kun je daar voor zorgen.
Elitecarcare biedt waxen, sealants en coatings van de beste merken, zoals Koch Chemie, Neowax, Detailing Kingdom, AutoGlanz en Liquid Elements. Met de beste producten van deze merken zal je auto er prachtig uitzien en zal de glans behouden blijven.

Welke producten geschikt zijn voor jouw auto hangt volledig af van jouw voorkeuren en situatie. Als je op zoek bent naar een product dat gemakkelijk aan te brengen is en een goede bescherming biedt, kan een sealant een goede optie zijn. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige bescherming met een hoogglanzende afwerking, kan een coating een goede keuze zijn. Wil je een advies op maat? Neem dan contact met ons op.