Show Filters

Resultaat 1–12 van de 152 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 152 resultaten wordt getoond

Hoe was ik mijn auto? Met de hand wassen of door de wasstraat?

Vaak zeggen mensen dat het beter is voor de lak van de auto om je auto met de hand te wassen in plaats van door de wasstraat te gaan. Dat klopt. Wanneer je de auto met de hand was heb je namelijk zelf de controle. De controle over de spullen die je gebruikt, hoe je die spullen onderhoudt en ook over de bescherming van je lak. Een wasstraat moet namelijk in staat zijn om alle auto’s schoon te krijgen. De kilometer vretende leaseauto, de offroad auto die net uit de modder komt en jouw auto waar je eigenlijk wel zuinig op bent. Dat gaat natuurijk niet altijd samen. Daarom zijn de auto wasproducten in de wasstraat vaak erg sterk. Perfect voor de offroad auto. Maar jouw mooie auto mag misschien een iets liefdevollere behandeling. Dat kan als je je auto met de hand wast en de juiste producten gebruikt. Check ook onze blog over het auto wassen zonder krassen.

Hoe kan ik mijn auto zelf wassen bij huis of op straat zonder krassen?

Als je besluit om de auto te wassen op de oprit bij je huis of op straat, is het belangrijk om de beste autowasproducten te gebruiken. Hieronder vind je een globaal stappenplan van de het handmatig wassen van de auto op een juiste manier:

  • Stap 1: Was je velgen met een goede velgenreiniger en een velgenborstel. Als je veel remstof op je velgen hebt kun je ook een vliegroestverwijderaar erbij gebruiken. Doe dit als eerste omdat de velgen vaak erg vies zijn en je deze grondig kan aanpakken.
  • Stap 2: Spuit de hele auto vervolgens in met een snow foam. Dit tilt het dikste vuil op van de lak en neemt dit mee. Geef de snowfoam 5 minuten de tijd en spuit de auto daarna af met water.
  • Stap 3: Spuit de auto eventueel een specifieke pre-cleaner. Heb je veel insecten op je grill? Pak een insectenverwijderaar, veel teer op de zijkanten? Pak een teer reiniger. En woon je bij het spoor en heb je veel spoorslag op de lak? Pak weer die iron remover en spray de auto in. Laat dit zijn werk doen en spuit de auto weer af. Eventueel kun je plekken nog extra agiteren met een detailing brush om het los te weken.
  • Stap 4: Pak nu je emmers er bij. 1 met shampoo sop en 1 met schoon helder water. Zo kun je je washandschoen of spons in schoon water schoon maken en daarna weer vers sop pakken. Was de auto vervolgens van boven naar beneden. Begin bij het dak en eindig bij de dorpel. Die zijn het meest vies. Dus die doe je het liefst als laatst. Zorg voor genoeg shampoo op de washandschoen en spoel het na ieder paneel uit. Was de auto niet in de volle zon en laat de shampoo niet opdrogen. Spuit daarna de auto grondig af.
  • Stap 5: Droog de auto vervolgens af. Het beste doe je dit met een autodroger omdat je dan de auto niet aan hoeft te raken en dus het minder kans op krassen hebt. Maar een goede droogdoek of zelfs droog rijden kan ook.
  • Tot slot kun je het kunststof behandelen, de banden zwart maken, glas reinigen en de lak beschermen met een wax als je wilt.

Door dus extra aandacht te schenken aan de voorwas behandeling en de juiste producten voor het auto wassen te kiezen verminder je de kans op waskrassen.

Hoe kan ik mijn auto veilig wassen in de wasbox?

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om de auto te wassen bij huis. Dan is de wasbox een goed alternatief. Echter is de kans op krassen hierbij ook aanwezig. De borstel van de wasbox wordt natuurlijk door iedereen gebruikt. En deze wordt op de grond gelegd en gebruikt voor de 4×4 offroad auto met veel modder. En daarna op jouw mooie bolide, met alle risico’s van dien.

Dit kun je eenvoudig voorkomen door zelf de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste keuzes te maken. Daarom hebben we hieronder een stappenplan voor het auto wassen in de wasbox:

  • Stap 1: Bereidt je voor en neem je eigen washandschoen, emmer met shampoo en droogdoek mee.
  • Stap 2: Maak de velgen schoon met velgenreiniger en een velgenborstel. Spuit de auto af met het foam van de wasbox om het vuil los te weken. Let op dat dit wel een erg sterke voorwas is. Je bestaande waxlaag zal hierdoor ook weg gehaald worden. Wil je dit niet, zul je je eigen pre- wash mee kunnen nemen zoals een handfoamer met snow foam of een APC. Spuit vervolgens de auto af met vlekvrij water.
  • Stap 3: Was de auto met je eigen shampoo en sop. Heb je geen emmer? Doe dan shampoo rechtstreeks op de washmitt en spoel hem tussendoor voldoende schoon. Spuit daarna de auto af.
  • Stap 4: Droog de auto met een droogdoek van boven naar beneden.
  • Stap 5: Tot slot kun je het kunststof behandelen, de banden zwart maken, glas reinigen en de lak beschermen met een wax als je wilt.

De wasbox heeft ook veel voordelen. Zo heb je vlekvrij water bij de hand, sta je in de schaduw en kun je je tijd nemen.

Hoe vaak moet ik de buitenkant van mijn auto wassen?

Wist je dat we gemiddeld 31 minuten per dag in de auto zitten? En gemiddeld rijden we 13.000 km per jaar blijkt uit onderzoek van het CBS. Gemiddeld gezien wassen we onze auto maar eens per 6 weken (8,4x per jaar). Maar is dat genoeg? Eigenlijk niet. De branchevereniging BOVAG raadt aan om de auto wekelijks te wassen als je hem dagelijks gebruikt. In ieder geval een snelle wasbeurt. En hun aanbevelen is om één a twee keer per maand de auto grondig te wassen, waarbij je alle vetten, teer, insecten en ander hardnekkig vuil goed verwijderd. Rij je niet dagelijks met de auto? Hou dan een wasbeurt per 500 – 1000 km aan.

Hier zijn wij het mee eens. Probeer de auto iedere 2 weken even goed te wassen om de lak en ook het functioneren van de auto in goede staat te houden. Camera’s en sensoren op nieuwere auto’s zijn er namelijk bij gebaat om schoon te zijn. Dan kunnen ze optimaal functioneren.

Als er echter vogelpoep of boomhars op je auto zit, moet je dat zo snel mogelijk weghalen. Dit kan namelijk de lak aantasten wanneer het te lang op de lak zit. Vooral bij zonnig weer. Een eenvoudige manier om dit te doen is met een quick detailer of waterless wash. Een volledige wasbeurt is dan niet nodig.

Ook in de winter is het wassen van de auto belangrijk om bijvoorbeeld strooizout zo snel mogelijk te verwijderen voordat het schade aanricht.

Hoe moet ik mijn auto onderhouden na coating en poetsbeurt?

Je hebt net je auto laten detailen of poetsen voor een flink bedrag en ze hebben de auto afgewerkt met een coating of wax. En nu wil je zo goed mogelijk zorgen voor je auto zodat de coating en wax ook zo lang mogelijk blijven beschermen. Maar hoe doe je dat? En wat voor spullen heb je nodig?

Allereerst is het belangrijk om de agressieve chemicaliën van de wasstraat en de wasbox te vermeiden. Deze zijn erg agressief waardoor de coating of wax aangetast wordt of soms zelfs direct verwijderd wordt. Was daarom de auto met de hand op de oprit of in de wasbox.

Om de coating of wax extra te boosten kun je nog kiezen voor een aantal producten die hier geschikt voor zijn, zoals:

  • Een PH neutrale snowfoam. Sommige snow foams zijn ontwikkeld om zo goed mogelijk te reinigen, maar zijn daardoor niet waxveilig. Een Ph neutrale snowfoam tast de coating of waxlaag minimaal aan.
  • Een Ph neutrale shampoo doet dit ook niet zolang je de juiste verhoudingen aan houdt. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een speciale shampoo die de coating of wax laag boost. Een Zure shampoo met hogere PH waarde is ideaal. Een coating of wax is heeft van zichzelf ook een hogere PH waarde. Een shampoo die dit evenaart geeft een extra boost aan de wax of coating. Een Shampoo met wax kan ook een extra beschermlaag toevoegen en kan ook een goede optie zijn.
  • Geef de wax of coating periodiek een extra boost. Door na iedere wasbeurt de lak te voorzien van een spray wax of spraycoat geef je weer een extra bescherming mee aan de lak. Een speciale sealant of wetcoat voor over een coating kan ook een goede oplossing zijn. Dit hoeft dan slechts 1x per 2 maanden.

Is het verboden om mijn auto op straat te wassen?

Nee het is niet verboden om je auto op straat te wassen. Ten minste in het grootste deel van Nederland.

Het klopt dat in een aantal gemeenten in Nederland het niet toe is gestaan om de auto op straat te wassen. Dit staat in de APV (Algemene Plaatstelijke Verordering) van de gemeente. Dit doen ze omdat in deze gemeenten een gescheiden riool is aangelegd voor regenwater ten opzichte van het huisafvoer. Dit regenwater riool wordt afgevoerd naar natuur in plaats van zuiveringsinstallaties en kan dus schadelijk zijn.

In verreweg de meeste gemeentes in Nederland is dit niet het geval en wordt er 1 riool gebruikt waar ook het regenwater gezuiverd wordt. Hier mag je de auto gewoon op straat wassen.

Wel zijn er steeds meer gemeentes die biologisch afbreekbare autoshampoo’s en wasproducten adviseren. Met die reden hebben wij Airolube opgenomen in ons assortiment. Zij hebben een mooie range aan biologisch afbreekbare producten die volledig milieuvriendelijk zijn. Ook kun je kiezen om je auto te wassen zonder water met een waterless wash.

Kan ik mijn auto wassen zonder water?

Er zijn producten op de markt die het mogelijk maken om de auto te wassen zonder water. Bijvoorbeeld een waterless wash of stoom reiniger.

Wassen zonder water, met name met een waterless wash heeft enkele voor en nadelen. De voordelen van het wassen van een auto zonder water is:

  • Milieuvriendelijker. Dit omdat er geen vervuild water in de natuur komt
  • Sneller en minder inspannend. Je hebt maar één a twee stappen nodig
  • Je kunt het overal doen. Ook als je geen water tot je beschikking hebt.

Er zijn echter ook enkele nadelen:

  • Niet geschikt voor hele vieze auto’s. Als je net door de modder hebt gereden is het erg lastig om je auto schoon te krijgen met een waterless wash
  • Hogere kans op krassen / swirls. Ondanks dat de waterless wash is ontwikkeld om de wrijving zo veel mogelijk te verminderen zul je toch contact en beweging moeten creëren met een vervuild oppervlak om resultaat te krijgen. De kans op krassen is daardoor aanwezig.
  • Veel doeken nodig. Om de kans op krassen te verminderen en een schoon resultaat te verhogen zul je na ieder paneel een schone doek moeten pakken. Dit is de beste manier voor een mooi resultaat.

Het is van belang om voor jezelf de afweging te maken of een waterless wash zoals Autoglanz Zero H2O een geschikte oplossing is voor jou. Kies in ieder geval voor een product van hoge kwaliteit.

Wat zijn de beste producten om de buitenkant van mijn auto mee te wassen?

Uiteraard is het lastig om hierop een antwoord te geven dat gelijk is voor iedereen. Hieronder is een lijst waarmee de gemiddelde autoliefhebber zijn auto goed kan wassen. Wat heb je nodig?

Hoe moet ik mijn auto wassen in de winter?

In de winter heb je veel meer last van vervuiling door strooizout, modder en los straatvuil. Juist in de winter is het belangrijk om je auto te wassen. Ook al is het klusje natuurlijk veel leuker met 20 + graden.

Met deze tips kun jij de auto op een goede manier wassen in de winter:

  • Als het vriest is het verstandig om de rubbers, ruitenwissers en sloten te voorzien van een laagje vet of antivries om bevriezing te voorkomen. Uiteraard doe je dit voorafgaand aan het wassen.
  • Doe zoveel mogelijk van het werk al contactloos waarbij je zelf niet te nat en koud wordt. De Pre-wash fase is daarom erg belangrijk met snow foam en reinigers.
  • Ook het beschermen kun je met een wetcoat doen zoals de Koch Chemie Protector Wax. Snel en eenvoudig, maar toch effectief.
  • Gebruik lauw water bij het wassen.
  • Let extra op kiertjes en naadjes. Bij de dorpels, onder de motorkap en in de wielkasten kan strooizout zich nestelen en corrosie veroorzaken. Zorg dat je bij de pre-wash en het afspoelen genoeg aandacht besteed aan de hoekjes en holtes. Kijk ook of je zoveel mogelijk onder de auto kunt komen.
  • Zorg dat je alles goed droog maakt na het wassen. In de winter is een autodroger extra fijn. Het maakt het drogen comfortabel en grondig. De BLO Air-GT met zijn 8 Pk is bijvoorbeeld ook ideaal om de auto contactloos sneeuwvrij te maken.