Show Filters

Teer en asfalt resten verwijder je eenvoudig met een teerverwijderaar

In Nederland heb je 98% van de tijd te maken met verharde wegen die bestaan uit onder andere teer en asfalt. Je auto komt staat daarmee dus in nauw contact. Teer en asfalt zijn lastig te verwijderen tijdens een normale wasbeurt. Een teerverwijderaar maakt dit een stuk eenvoudiger.

Teerverwijderaars zijn speciaal ontwikkeld om teer, asfalt en andere kleverige stoffen aan de buitenkant van uw auto te verwijderen. Teerverwijderaars zijn veilig voor gebruik op elk oppervlak, inclusief lak en glas. Je kunt een teerverwijderaar gebruiken door het rechtstreeks op de te reinigen plek aan te brengen, of indirect met een doek aan te brengen. We moet je een teerverwijderaar de kans geven om in te werken. Daarom kun je na het aanbrengen de teer verwijderaard even laten intrekken (meestal 2-3 minuten). Daarna kun je het gewoon afvegen met een schone doek of doek en of de auto verder gaan wassen.

Een teerverwijderaar is een belangrijke toevoeging aan het arsenaal van iedere autoliefhebber. Teer en andere kleverige stoffen kunnen zeer moeilijk te verwijderen zijn van de buitenkant van uw auto. Het is belangrijk dat u de juiste methode of het juiste product gebruikt om teer, lijm of kleefstof van uw auto te verwijderen, omdat agressieve chemicaliën de lak kunnen beschadigen. Met een APC of quick detailer moet je boenen, met risico op krassen. Kies daarom voor een specialistische reiniger.

Wat is de beste lijmresten verwijderaar?

Beoordeel vooraf vooral wat voor soort verontreiniging je aan wilt pakken en op welk deel van de auto. Ben je op zoek naar een alles in 1 reiniger voor verschillende soorten vervuiling over de hele auto? Kies dan voor een APC die je kunt verdunnen.
Wil je een hele auto ontdoen van stickers en gaat het alleen om lijm? Kijk dan naar een specialistische reiniger zoals Koch Chemie Eulex. Ligt de focus op teer? CarChimp De-tar is een effectieve teerverwijderaar. Wil je een geschikt product voor zowel teer als lijmresten? Elite Detailer Tar & Glue is de perfecte optie.

Voor iedere situatie hebben wij een geschikt product. Komt je er niet uit? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.

Hoe verwijder ik lijmresten en hars uit mijn auto interieur?

Lijm- en harsresten kunnen een hele klus zijn om uit het interieur van uw auto te verwijderen. Je bent uren bezig geweest met schoonmaken, maar als je er de volgende dag naar kijkt, zie je nog steeds sporen van lijmresten of hars. Gelukkig zijn er veel producten die je kunnen helpen lijmresten en hars uit het interieur van jouw auto te verwijderen.

Er zijn twee soorten producten die je kunt gebruiken: reinigers met oplosmiddelen en ontvetters. Het is belangrijk om te weten of de reiniger geen schade aanbrengt op het oppervlak zoals een dashboard of leder.

Gelukkig zijn er enkele producten die je hiermee kunnen helpen. Koch Chemie Orange Power en Carchimp Citrus Cleaner gebruiken een oplosmiddel op basis van citrusvruchten dat de lijmresten afbreekt en verwijdert. Het werkt ook op veel andere soorten lijm, dus als je iets anders hebt dat aan het interieur van je auto kleeft, werkt dit product daar ook op! Je kunt het gebruiken door het direct op het aangetaste gebied te spuiten en in te wrijven met een microvezeldoek. Afnemen met een vochtige microvezeldoek.

Wat is het verschil tussen een teerverwijderaar, een harsverwijderaar en een lijmverwijderaar?

Het grote verschil tussen een teerverwijderaar, een harsverwijderaar en een lijmverwijderaar zit in de herkomst van het probleem dat de spray moet oplossen. Waar teer en lijm kunstmatig ontwikkelde materialen zijn is hars veelal een natuurlijk materiaal, namelijk boomsap. Je kunt je voorstellen dat je deze problemen heel anders op moet lossen. En teer is extra lastig omdat het deels een natuurlijke basis heeft.

Een teerverwijderaar zoals Koch Chemie TEA Teerwäsche A is specifiek ontwikkeld om hardnekkige, kleverige stoffen te verwijderen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Teer
  • Asfalt
  • Bitumen

Teer en asfalt verwijderen

Teer is bijvoorbeeld een dikke vloeistof dat instaat bij de verbranding van kool, hout en turf. Hierdoor ontstaan koolstofverbindingen die teer maken. Dit word gebruikt in de wegenbouw. Dat is ook waar het vaak in aanraking komt met de auto. Bij een nieuw of gerepareerd wegdek wordt teer gebruikt. Teerverwijderaar tast deze verbindingen aan, waardoor het veilig los komt. De koolwaterstoffen wordt in kleinere stukjes afgebroken, zodat ze gemakkelijk kunnen worden weggespoeld zonder de onderliggende oppervlakken te beschadigen.

Asfalt is wordt ook op het wegdek gebruikt en is een combinatie tussen bitumen en minerale aggregaten. Bitumen vind zijn oorsprong ook in de kool(water)stoffen. Maar dat deel asfalt dat op de auto terecht komt is vaak een combinatie van asfalt en teer. Een teerverwijderaar werkt daarom erg effectief hierop.

Lijmresten verwijderen

Lijkt lijm hier dan weer op? Wel een beetje. Vroeger werden de meeste lijmen gemaakt op basis van dierlijke materialen zoals gelatine. Industriële lijmen van tegenwoordig zijn gemaakt met polymeren als belangrijkste bestanddeel van een lijm. Dit is het bindmiddel wat er voor zorgt dat het plakt. In principe is het ook een chemische verbinding die wordt gevormd. Een vluchtige stof die het vloeibaar houdt vervliegt en maakt het ‘vast’. Net als bij een teerverwijderaar is een lijmresten verwijderaar er volledig opgericht om die chemisch verbinding ongedaan te maken. Hiervoor worden veelal dezelfde chemicalien gebruikt als bij een teerverwijderaar. Daarom zie je ook vaak producten die beide combineren zoals de Elite Detailer Tar en Glue, teer en lijmresten verwijderaar.

Oude stickers verwijderen

Stickers vallen grotendeels in het straatje van de lijmresten. Een sticker plakt namelijk door de lijmlaag aan de achterkant. Alle lijmresten verwijderaars in ons assortiment zijn daarom uitermate geschikt voor het verwijderen van stickers en resten van stickers. Dat kun je in de volledige breedte zien. Gebruik een lijmresten verwijderaar bijvoorbeeld voor het verwijderen van:

  • Wraps
  • Bestickering
  • Geplakte badges
  • Striping
  • Geplakte sierlijsten en side skirts
  • En vele andere toepassingen

Hars verwijderen

Boomhars is echter een natuurlijke stof. Werkt een teerverwijderaar dan wel? Ja. In principe is boomhars een natuurlijke stof die kan worden verwijderd met een teerverwijderaar. Als je boomhars op uw auto heeft, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen
Is de hars al ouder en heeft het zich zo genesteld in de lak dat een specifieke reiniger nodig is? Dan is er altijd nog Koch Chemie Orange power. Een natuurlijk oplosmiddel dat opgebouwd is uit sinaasappelextract. Perfect voor het verwijderen van oude harsresten.