Koch Chemie KC-Refresher | Geur verwijdering en Desinfectie

850,00

  • Verwijder geurtjes uit het interieur en ventilatiekanaal
  • Doodt en verwijdert algen, bacteriën en virussen
  • Niet-schadelijk alternatief voor een ozongenerator

Beschrijving

  • Verwijder geurtjes uit het interieur en ventilatiekanaal
  • Doodt en verwijdert algen, bacteriën en virussen
  • Niet-schadelijk alternatief voor een ozongenerator

De Koch Chemie KC-Refresher is een innovatief alternatief voor de traditionele ozongenerator. Met dit apparaat kun je een duurzame verwijdering van geurtjes verwezenlijken zonder dat er giftige stoffen aan te pas komen.  Naast geurverwijdering kan het apparaat ook ingezet worden voor interieur desinfectie. Door de speciale KC-Refresher-vloeistof te venevelen en verhitten tot stoom zal de vloeistof geactiveerd worden. De KC-Refresher genereert stoom in het interieur van het voertuig, waarvan de druppels zo klein zijn dat ze door het interieur van het voertuig zweven en een dikke mist creëren. Deze mist dringt door in de hoeken van het interieur en in het bijzonder in het ventilatiesysteem en de verdamper van de airconditioning en verwijdert zo zelfs de sterkste geuren. Het proces duurt slechts ca. 20 minuten. Kan ook op andere gebieden worden gebruikt, bijvoorbeeld in gebouwen. Door de combinatie van stoffen en het stoom, is de toepassing niet gevoelig voor temperatuur of vochtigheid. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van giftige chemicaliën kan het voertuig kan kort na het aanbrengen worden gebruikt.

*De KC-Refresher wordt geleverd met 1 fles KC-Refresher van 1000 ml. 

KC Refresher vervangt het ongezonde ozonapparaat

Bij het detailen van het interieur (en vooral  bij een rokersauto) is het vooral belangrijk om alle oppervlakken grondig te reinigen. Er moet echter ook rekening worden gehouden met de gebieden die niet met conventionele reiniging kunnen worden bereikt. Dit geldt vooral als onaangename geuren en ziektekiemen zijn ontstaan. In deze gevallen worden vaak ozonbehandelingen gebruikt. Veel consumenten weten niet hoe schadelijk zo’n manier van interieurreiniging eigenlijk is. Omdat het irriterende gas “ozon” bij de toepassing wordt gegenereerd. Dit is bewezen gevaarlijk is voor de gezondheid van mens en dier en op de lange termijn gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Dit is vooral ook belangrijk voor de medewerkers die werken met de ozongenerator. Bovendien kunnen de oppervlakken in het interieur van het voertuig worden aangetast en beschadigd. Daarnaast moet een auto na een ozonbehandeling urenlang de ventilatie schoonblazen en de auto moet dagen uitdampen voordat hij weer veilig is.

Vandaar ook dat Koch Chemie op zoek ging naar een alternatief. Met de Koch Chemie KC-Refresh hebben ze een manier gevonden. Het internationaal gerenommeerde Instituut voor Biochemie aan de Universiteit van Mannheim heeft aangetoond dat interieurs na de behandeling  vrij zijn van bacteriën en ziektekiemen. Dit is ook het geval in de diepten van de airconditioning. Tegelijkertijd worden van onaangename geuren verwijderd. Een behandeling kan al vanaf 20 minuten en kan binnen enkele minuten weer veilig bestuurd worden. Door de kleine deeltjesgrootte dringt het zelfs door tot in het textiel.

KC-Refresher effectief tegen coronavirus

De KC Refresher kan zelfs gebruikt worden voor de desinfectie van het interieur. In combinatie met de KC-Refresher Fluid kan de KC-Refresher helpen bij het desinfecteren van interieurs en airconditioningsystemen en zo het voertuig vrijmaken van schimmels, bacteriën en zelfs omhulde virussen zoals het Coronavirus. De desinfecterende werking van de KC-Refresher Fluid is bewezen door laboratoriumtesten. Koch-Chemie is adviseert daarom het gebruik van de KC-Refresher speciaal voor huurauto’s, wagenparkvoertuigen, taxi’s, autogarages etc. De KC-Refresher kan indien nodig ook in kleine ruimtes worden ingezet met twee of drie applicaties op verschillende plaatsen.

De KC-Refresher bestrijdt schadelijke stoffen zoals bacteriën, omhulde virussen en schimmels, effectief en langdurig. De oplossing ligt in de technologie van hete verneveling, die potentiële dragers van gevaar op twee manieren bestrijdt: door biologische formule van de KC-Refresher Fluid en door toepassingstemperatuur. De doeltreffendheid van desinfectie tegen bacteriën en schimmels is bevestigd door het internationaal gerenommeerde Instituut voor Biochemie aan de Universiteit van Mannheim. In testen met de KC Refresher konden zowel een sterke reductie van ziektekiemen als een remmende werking op de groei van ziektekiemen worden aangetoond. Dit is vooral bewezen bij bacteriën, maar in opmerkelijke mate ook bij schimmels, die verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijke gezondheidsbelasting.

De effectiviteit tegen omhulde virussen, zoals het Coronavirus, werd getest en bevestigd door een gerenommeerd laboratorium op basis van de DIN EN 17272. De fijne verdeling van de KC-Refresher Fluid in combinatie met zijn effectiviteit tegen bacteriën, omhulde virussen, ziektekiemen en schimmel maken van de KC-Refresher het product bij uitstek voor effectieve en duurzame desinfectie van het interieur.

Uiteraard vervangt de KC-Refresher niet het reguliere handen wassen en het verminderen van sociale contacten. Als effectieve aanvullende beschermingsmaatregel kan het helpen om de verspreiding van het coronavirus tot op zekere hoogte in te dammen. Houd verder de maatregelen van het RIVM aan. 

KC-Refresher Fluid vernevelingsvloeistof

De vernevelingsvloeistof is speciaal ontwikkeld voor warme verneveling in de KC-Refresher. Geheel zonder het gebruik van ozon zorgt de innovatieve combinatie van werkzame bestanddelen voor een onmiddellijke en langdurige eliminatie van onaangename geuren. Door de verneveling kan de vloeistof perfect in het interieur worden verdeeld en zo een optimaal resultaat bereiken, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

  • Standaard wordt 1 fles vloeistof meegestuurd bij aanschaf van het apparaat. De vloeistof is na te bestellen.

Extra informatie

Merk

Koch Chemie

Hoe te gebruiken?

Toepassing voor geurtjes

Gebruik het apparaat altijd in overeenstemming met de bedieningsinstructies! Verwijder de dikste vervuiling en
geurbronnen door van te voren grondig te reinigen. Vervang ook het interieurfilter.  Voor gebruik in een middenklasser min. 100 ml, voor grotere voertuigen dienovereenkomstig meer, in de KC-Refresher vullen. Plaats de KC-Refresher in de auto en sluit ramen en deuren, doe de ventilatie van de auto aan en wacht 20 minuten. Open na 20 minuten de deuren en kofferruimte van de auto en laat de ventilatie nog een paar minuten door blazen.

Toepassing voor Corona

Toepassing is snel en eenvoudig. Een intensievere behandeling is nodig om omhulde virussen betrouwbaar te bestrijden. Laat het apparaat 200 ml KC-Refresher Fluid verdampen. De totale effectieve tijd moet minimaal 60 minuten zijn. De KC-Refresher Fluid is fijn verneveld en dringt zo door tot in de verste hoeken van het interieur, vooral in het ventilatiesysteem en de verdamper van het airconditioningsysteem. Door de combinatie van actieve ingrediënten en hete verneveling is de applicatie onafhankelijk van temperatuur en vochtigheid. Het voertuig kan kort na het aanbrengen weer worden gebruikt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Koch Chemie KC-Refresher | Geur verwijdering en Desinfectie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Andere suggesties…