Koch Chemie Nano-Glasverzegeling – 250 ml

59,95

  • 2-staps verzegeling van glas en ruiten
  • een jaar / 20.000 km bescherming
  • Water- en vuilafstotend

Op voorraad

Beschrijving

  • 2-staps verzegeling van glas en ruiten
  • een jaar / 20.000 km bescherming
  • Water- en vuilafstotend

Koch Chemie Nano-Glasverzegeling is een hightech, reactieve beschermcoating voor glas en ramen. Een hydrofoob nanonetwerk wordt gevormd dat extreem goed bestand is tegen chemicaliën
en slijtage. Het resultaat is dat een duurzame afdichting wordt verkregen op alle glas-, spiegel- en keramische oppervlakken. Op deze manier vermindert de hechting van omgevingsvuil, insecten, ijs enz. en levert daardoor een gemakkelijk te reinigen oppervlak op.

De kit is te verwerken met een Dual Action polijstmachine of handmatig en kan worden gebruikt op alle typen glas en zelfs keramiek. De chemische binding die wordt gevormd, zorgt voor maximale duurzaamheid en een sterke bescherming. Deze bescherming is bestendig tegen chemicaliën en verontreiniging. Ook is de Koch Chemie Nano-Glasverzegeling UV-bestendig en wasstraatbestendig.

Glasverzegeling op autoruiten

Koch Chemie Nano-Glasverzegeling zorgt op de voorruiten van auto’s  tot een aanzienlijke vermindering van het gebruik van ruitenwissers en verbeterde zichtbaarheid bij regen. De waterafstotende eigenschappen voeren regendruppels af door de luchtstroom met snelheden van ca. 80 km/u of meer.

2 componenten versterken elkaar

De kit bestaat uit 2 componenten, namelijk:

  1. De Glas Polijstmelk
  2. De Glas Nanokit

Om de hechting van de Nanokit te garanderen is een perfect schone basis essentieel. Het kleien en reinigen van de ruiten, vormen de basis. Daarna kan de Glas Polijstmelk van Koch Chemie worden gebruikt om het oppervlak te reinigen en activeren. Dit kan zowel machinaal als handmatig gedaan worden. Hiermee wordt de bovenste, gecorrodeerde laag van het glas gepolijst. Vervolgens kan met een doek (eventueel papieren doeken) de sealant worden aangebracht. Per m2 is er ongeveer 25-30 ml product nodig voor de maximale verzegeling.  Doe dit niet in 1 keer, maar in etappes totdat je deze hoeveelheid hebt aangebracht. Na dat een deel is aangebracht kun je het overtollige product uitboenen totdat een egale laag gevormd is. Dit duurt 2-3 minuten. Na een droogtijd van 2 minuten kun je het oppervlak nalopen met een glasdoek om zeker te zijn dat geen residu achter blijft. De 2e component moet 15-60 minuten uitharden. Zorg dat het geheel droog en vuilvrij kan drogen.

Duurzaamheid: tot een jaar of 20.000 km.
Inhoud set: 250 ml

Extra informatie

Merk

Koch Chemie

Inhoud

250 ml

Hoe te gebruiken?

A. Glazen oppervlakken reinigen
1. Het glas moet zorgvuldig worden gereinigd voordat het wordt behandeld met glas-nanokit (component 2). Zo vormt een perfecte chemische hechting aan het oppervlak. Reinig de ruit met Glas Star tot ze vrij zijn van resten. Bij zeer hardnekkig vuil eerst reinigen met milde reinigingsklei.

2. Om de voorruit te activeren en glascorrosie te verwijderen, moet het oppervlak grondig worden schoongemaakt met
polijstmelk (component 1). Voor elk gebruik krachtig schudden. Breng polijstmelk aan op het glasoppervlak
met microvezel-polijstpad op lage snelheid bij machinaal aanbrengen of met microvezel
handpolijstpad bij handmatig aanbrengen. Wrijf het meerdere keren in een dunne laag in het oppervlak
minuten voordat u krachtig gaat polijsten totdat het oppervlak glad aanvoelt en een droge film wordt gevormd.

Speciale zorg moet zijn genomen bij het uitvoeren van dit proces op oudere voorruiten. De gecorrodeerde glaslaag moet zijn volledig verwijderd om een ​​perfecte binding te garanderen. Niet toepassen op kunststoffen en rubbers (risico op wit residu).

3. Poets vervolgens de schuurresten met schone, droge (papieren) doeken schoon tot er geen residu blijft. Raak de voorruit niet aan met blote handen om te voorkomen dat de binding wordt verstoord (gebruik wegwerphandschoenen).

B. Afdichting

1. Breng glas nano sealant (component 2) alleen aan op volledig droge ruiten bij
omgevingstemperaturen tussen 10 en 30 ° C (idealiter 15–25 ° C). Vermijd blootstelling aan direct zonlicht tijdens
toepassing. Gebruik geschikte wegwerphandschoenen tijdens het aanbrengen.

2. Bij het aanbrengen van component 2 op autoruiten, begin met de helft van de aanbevolen hoeveelheid (applicatie per m²: ca. 25–30 ml). Breng het product met een (papieren) doek of applicator op het oppervlak aan en poets tot een uniforme laag wordt gevormd. Breng component 2 meerdere keren aan tijdens het polijstproces totdat de
aanbevolen hoeveelheid is bereikt. Na 2-3 minuten wordt een uniforme film gevormd (zonder druppelvorming).

3. Poets deze laag 2 minuten met een doek tot er geen residu meer aanwezig is. Moeilijk te verwijderen  afdichtingsresten kunnen met component 2 worden opgelost en vervolgens onmiddelijk worden weggepoetst.

4. De kit hardt in 15–60 minuten uit, afhankelijk van de temperatuur (hoe warmer het is, hoe sneller het is). Bescherm in de tussentijd het oppervlak tegen water en verder vuil totdat het volledig is uitgehard.

Belangrijke informatie: niet aanbrengen op verwarmde oppervlakken. Niet geschikt voor het behandelen van glas in voertuiginterieurs. Want het hydrofobe effect leidt tot een verhoogde kans op beslaan aan de binnenkant.

Componenten 1 + 2 hebben een houdbaarheid van ca. 1 jaar.
Sterk hydrofiele screen wash additieven (oppervlakteactieve stoffen) kunnen het afstotende effect verminderen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Koch Chemie Nano-Glasverzegeling – 250 ml” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.