Koch Chemie Ceramic Allround C0.02 | Ceramic Coating – 75 ml

149,00

 • Glad, hydrofoob oppervlak met lotuseffect
 • Bescherming tegen chemicaliën in pH-bereik 5 tot 12
 • 20-36 maanden bescherming

Beschrijving

 • Glad, hydrofoob oppervlak met lotuseffect
 • Bescherming tegen chemicaliën in pH-bereik 5 tot 12
 • 20-36 maanden bescherming

Koch Chemie Ceramic Allround C0.02 is de opvolger van de succesvolle C0.01 coating van Koch Chemie. Maar dit keer met een nog langere bescherming en makkelijkere verwerking.  De C0.02 biedt een keramische coating en wordt op veel ondergronden gebruikt om deze langdurige te beschermen. De zeer dunne beschermlaag hecht door een chemische reactie permanent aan het oppervlak. Deze chemische reactie wordt geïnitieerd door luchtvochtigheid. De volledige uitharding wordt bereikt na ongeveer 9 dagen. Ceramic Allround C0.02 creëert een zeer hydrofoob oppervlak met een zeer goed waterafstotend gedrag. Dankzij de gemakkelijk te reinigen eigenschappen kan het behandelde oppervlak voorzichtig en gemakkelijk met de hand worden gereinigd. De bereikte glans blijft behouden, zelfs na het gebruik van zure en alkalische reinigingsmiddelen. De uitgeharde keramische coating beschermt de lak tegen omgevingsinvloeden zoals uv-straling, strooizout, vogelpoep en vliegroest en vermindert mechanische schade en draagt zo significant bij aan het behouden of verhogen van de waarde van het voertuig

Geoptimaliseerde verwerking door langere uitdamptijd

Ceramic Allround C0.02 onderscheidt zich van de massa van keramische coatings dankzij de verhoogde uitdamptijd. Tijdens de ca. 6-8 minuten slaagt een gebruiker erin een kap te coaten met Ceramic Allround C0.02 voordat hij op het startpunt moet beginnen met polijsten. Het totale aantal werkstappen (coaten, polijsten) wordt zo aanzienlijk verminderd. Net als bij onze C0.01 kan de C0.02 heel eenvoudig worden afgeslepen voor een streeploos resultaat.

Kenmerken:

 • Verhoogde levensduur en andere eigenschappen van C0.02
 • Langdurige bescherming van het oppervlak met een levensduur van 20-24 maanden (één laag)
 • Wanneer twee lagen worden aangebracht, neemt de levensduur toe tot 26-30 maanden
 • Verlengde uitdamptijd van 6-8 minuten en dus eenvoudige verwerking
 • Glad, hydrofoob oppervlak met lotuseffect
 • Glansstabiel, zelfs na gebruik van zure en alkalische reinigingsmiddelen
 • Bescherming van de blanke lak tegen bijtende en zure producten in het pH-bereik 5 tot 12
 • Gemakkelijk te reinigen eigenschappen

De chemie achter C0.02

Onbehandelde lak  heeft geen glad oppervlak. Dit veroorzaakt diffuse lichtreflecties. Het water parelt niet gemakkelijk af en vuil blijft beter plakken. Diepe krassen, oneffenheden en hologrammen worden verwijderd door de lakvoorbereiding. Het verfoppervlak is nu homogeen en glad, zodat het licht optimaal en gelijkmatig wordt gereflecteerd. Hierdoor ontstaat het extreem glanzende lakoppervlak, dat nog onbeschermd is.

De behandeling met Ceramic Allround C0.02 vormt een dunne keramische coating op het oppervlak. De ingrediënten van de keramische kit reageren tijdens het aanbrengen met de vochtigheid in de omgevingslucht, kristalliseren en vormen een moleculaire matrixstructuur. Nadat de droging is voltooid, is de coating langdurig stabiel, zeer veerkrachtig en hard. In tegenstelling tot wassen of poetsmiddelen, ligt Ceramic Allround C0.02 niet alleen op het oppervlak, maar hecht zich ermee.

De Ceramic Allround C0.02 set bevat

 • Ceramic Allround C0.02 (75ml)
 • Applicatorblok (1 stuk)
 • Applicatordoek microvezel 10 × 10 cm (5 stuks)
 • Speciaal microvezeldoek grijs 40 × 40 cm (1 stuk)
 • Certificaat voor keramische coating ( 5 stuks)
 • Deursticker voor keramische coating (5 stuks)

 

* LET OP: De C0.02 is bedoeld voor professioneel gebruik

Extra informatie

Merk

Koch Chemie

Inhoud

75 ml

EAN nummer

4260188690295

Video

Hoe te gebruiken?

Het voertuig voor het polijsten en afdichten grondig reinigen of wassen met een alkalische oplossing (bijv. met Green Star 1:10 verdund, gebruik geen shampoos die een waterafstotende laag achterlaten). Bij grof vuil, zoals boomhars, vliegroest, teer enz. voorbehandelen met reinigingsklei , teervlekverwijderaar A of iets dergelijks.
De lakvoorbereiding van sterk tot matig verweerde lakken gebeurt machinaal met de grove schuurpolish Heavy Cut H9.01 of de fijne schuurpolish Fine Cut F6.01, afhankelijk van de toestand. Raadpleeg de productinformatie voor Heavy Cut H9.01 en Fine Cut F6.01 voor de exacte verwerking. De behandeling van licht verweerde lakken en het verwijderen van hologrammen na het polijsten met Heavy Cut H9.01 of Fine Cut F6.01 gebeurt machinaal met de hoogglanspolish Micro Cut M3.02 met behulp van een meedraaiende excenterschijf (bijvoorbeeld Makita PO6000C). Raadpleeg de productinformatie voor Micro Cut M3.02. Polijstresten volledig verwijderen met Polish and sealing towel. Veeg alle oppervlakken af met een schone Polish and sealing towel gedrenkt in was- en siliconenverwijderaar of Panel Preparation Spray door lichte druk uit te oefenen en veeg direct met een andere
nieuwe Polish and sealing towel met uw tweede hand af voor het drogen. Dit is de enige manier om oppervlakteactieve stoffen, drooghulpmiddelen, de oliën in poetsmiddelen enz. volledig te verwijderen en hechtingsproblemen van de Ceramic Allround C0.02 te voorkomen.

Let op: Bij gevoelige eenlaags of blanke lakken moeten siliconen- en
wasverwijderaar in een verhouding van 1: 4 worden verdund met water, bij voorkeur gedestilleerd, om mogelijke mattering te voorkomen. Poets de laatste strepen met een andere schone Polish and sealing towel zonder druk uit te oefenen. De lak moet nu een krasvrij en hologramvrij oppervlak hebben in zonlicht of een lakcontrolelampje. Na deze stap mag de lak niet meer met de handpalmen/vingers aangeraakt worden (kans op hechtingsproblemen, gebruik handschoenen). Het oppervlak is nu perfect voorbereid voor Ceramic Allround C0.02. Om aan te brengen, plaatst u de Application towel over het applicatorblok.

Bevochtig de Application towel over het gehele oppervlak met Ceramic Allround C0.02 en verdeel het snel over de lak. Een gesloten vloeistoffilm moet zichtbaar
zijn. Na het aanbrengen van twee kruislagen (twee in de lengte en twee in de
dwarsrichting) het product ongev. 6-8 minuten laten uitdampen en wrijft u het daarna onmiddellijk uit met de meegeleverde Coating towel. Verwijder eerst het overtollige materiaal en poets daarna met de schone kant van de doek in cirkelvormige bewegingen van buiten naar binnen zonder druk uit te oefenen. Controleer het resultaat met een lakcontrolelamp om er zeker van te zijn dat er geen zichtbare waas is.

Verbruik per personenvoertuig ca. 15 – 20 ml. Belangrijke gebruiksinformatie: Lees voor gebruik de gevarenwaarschuwingen op de verpakking of buitenverpakking en neem passende beschermende maatregelen. Ceramic Allround C0.02 reageert met vocht. Hierdoor kunnen bij het openen van de fles kristallen op de rand ontstaan. Als deze kristallen op de applicatiedoek komen, zal het te coaten oppervlak worden bekrast. Daarom moeten de kristallen met een doek worden afgeveegd voordat het product op de Application towel wordt gedruppeld. Als Ceramic Allround C0.02 “taai” wordt tijdens het aanbrengen, is er te weinig materiaal gebruikt en moet het materiaal opnieuw worden aangebracht. Bij dubbele lagen moet een droogtijd van ca. 45 minuten na de eerste laag in acht worden genomen. De coating is weerbestendig na 18-24 uur. Was het voertuig op zijn vroegst na negen dagen voor de eerste keer, aangezien de coating dan nog niet volledig is uitgehard. Vogelpoep en insectenresten moeten echter de eerste negen dagen zo snel mogelijk
zorgvuldig worden verwijderd.

Reinigingsmiddelen met een pH-waarde lager dan 5 of hoger dan 12 moeten vermeden worden.

Voertuigen wassen: Handwassen wordt aanbevolen om het hoogglans keramische oppervlak zo lang mogelijk te behouden. Gebruik Green Star (verdunning 1:10) voor alkalische reiniging. Gebruik Gentle Snow Foam voor neutraal wassen. Nazorg: Professionele nazorg houdt de keramische coating in stand en minimaliseert watervlekken. Daarom wordt na het wassen van het voertuig
ProtectorWax (verdunning 1: 100) als afdichtingscoating met water of Spray Sealant S0.02 als topper aanbevolen. Raadpleeg de productinformatie voor de exacte verwerking.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Koch Chemie Ceramic Allround C0.02 | Ceramic Coating – 75 ml” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.