Aanbieding!

AutoGlanz P1 Lite | Keramische coating – 30 ml

25,00

 • 12 + maanden bescherming
 • Als hobbyist aan te brengen!
 • Bestand tegen lichte krassen en chemicaliën

Op voorraad

Beschrijving

 • 12+ maanden bescherming
 • Als hobbyist aan te brengen!
 • Bestand tegen lichte krassen en chemicaliën

AutoGlanz P1 Lite is een makkelijk aan te brengen kermische coating. Een ceramic / keramische coating heeft enkele voordelen ten opzichte van een sealant of een wax. Zo kan met een coating een resultaat van minimaal 12 maanden gerealiseerd worden, heeft het minder onderhoud nodig en wordt een harde beschermlaag toegevoegd.
Een keramische coating wordt ook wel een SiO2 coating genoemd. Er wordt namelijk Siliciumoxide (SiO2) gebruikt. Deze stof wordt zowel in het glazuur als in de keramiek zelf gebruikt. SiO2 wordt daarnaast ook gebruikt om glas te maken. Dit ingrediënt zorgt voor de hardheid van de coating en de weerstand tegen chemicaliën. De coating wordt opgenomen in de poriën van de lak en zorgt voor een extra hydrofobisch / waterafstotend effect. Niet voor niets zijn deze coating erg populair.

Eenvoudige Keramische coating

De Autoglanz P1 Lite Ceramic Coating is ontworpen om gemakkelijk te verwerken in minder ideale omstandigheden. De beste keramische coating voor de hobbyist die thuis aanbrengt!
P1 Lite biedt meer dan 12 maanden bescherming als een op zichzelf staand product uit één laag. Verdere lagen kunnen worden aangebracht (maximaal 3) om de laagdikte te vergroten en de duurzaamheid te vergroten.

Voor verbeterde duurzaamheid en zelfreinigend vermogen hebben we een speciale toplaag ontworpen die samen met P1 Lite SP1 wordt gebruikt. SP1 is een op water gebaseerde, keramische boostspray die zich actief bindt aan het oppervlak van P1 Lite voor een hoger zelfreinigend effect. SP1 moet elke 2-4 maanden opnieuw worden aangebracht, afhankelijk van het onderhoud en de weersomstandigheden.

2 volledige lagen P1 Lite, gevolgd door een spray-aangebrachte laag SP1 die elke 3 maanden wordt aangebracht, kan resulteren in 3+ jaar bescherming mits delicate wastechnieken worden toegepast.

Extra informatie

Merk

AutoGlanz

Inhoud

30 ml

Hoe te gebruiken?

 • Zorg ervoor dat het te behandelen gebied schoon en droog is en vrij van alle verontreinigingen. We raden een volledige ontsmetting aan, gevolgd door een voorwasreiniger of polish. Vóór het aanbrengen moet het gebied worden schoongeveegd met een ontvetter en volledig vrij van oliën of resterende coatings.
 • Breng een paar kleine druppels P1 Lite aan op een suède pad of een gevouwen pluisvrije doek.
 • Werk per één paneel tegelijk en breng de coating in rechte lijnen aan van de ene rand van het paneel naar de andere. Zodra u verticaal hebt gewerkt, herhaalt u horizontaal, zodat u geen gebieden mist. Het is op dit moment belangrijk om voor een gelijkmatige en gelijkmatige dekking van het oppervlak te zorgen.

Opmerking – P1 Lite heeft een werktijd van ongeveer 5 minuten bij kamertemperatuur, na deze periode zal de coating moeilijk te verspreiden worden wanneer deze begint te katalyseren en uit te harden. Het paneel moet er niet verzadigd uitzien, gewoon het product gelijkmatig en spaarzaam over het oppervlak verspreiden, terwijl volledige dekking in een dunne, uniforme laag wordt bereikt.

 • Eenmaal aangebracht zal de coating tussen 10-20 minuten uitharden afhankelijk van de paneeltemperaturen en vochtigheidsgraad. Gedurende deze tijd zou je moeten zien dat de hoge plekken die nog over zijn van de applicatie beginnen te vlakken en wegflitsen. Force drogen kan voordelig zijn en de uithardingstijd met IR-lampen versnellen, maar is niet essentieel.
 • Nadat het product volledig is uitgehard, moeten er minimale applicatielijnen aanwezig zijn. Gebruik een hoogpolige, hoogwaardige microvezeldoek om eventuele resten te verwijderen. Zorg ervoor dat alle applicators en microvezels die eenmaal zijn gebruikt, worden weggegooid.

P1 Lite is ontwikkeld om onder alle omstandigheden te worden gebruikt en kan daarom buitenshuis worden gebruikt. Er moet echter op worden gelet dat het oppervlak droog en vrij van eventuele luchtvervuiling en deeltjes wordt gehouden tijdens de applicatie- en uithardingsstappen. Voor de beste resultaten raden we aan om de panelen na de uithardingsperiode nog 2 uur droog te houden om er zeker van te zijn dat er geen watervlekken optreden.

 • Voor verbeterde duurzaamheid en zelfreinigend vermogen hebben we een speciale toplaag ontworpen die samen met P1 Lite SP1 wordt gebruikt. SP1 is een op water gebaseerde, keramische boostspray die zich actief bindt aan het oppervlak van P1 Lite voor een hoger zelfreinigend effect. SP1 moet elke 2-4 maanden opnieuw worden aangebracht, afhankelijk van het wasregime en de weersomstandigheden en is een eenvoudig, spray- en veegproduct.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “AutoGlanz P1 Lite | Keramische coating – 30 ml” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.