Geplaatst op 1 reactie

Auto Machinaal Poetsen in 6 Stappen!

Auto Machinaal Poetsen in 6 stappen

Je auto machinaal poetsen, het zal bij iedere autofanaat wel op het wensenlijstje staan. We krijgen veel vragen over het zelf poetsen van de auto. Daarbij is de meest gestelde vraag of je dit zelf ook kunt doen. Zolang je de juiste stappen zet kan dat zeker. Bij deze dus een stappenplan voor het zelf machinaal poetsen van de auto:

Verder lezen Auto Machinaal Poetsen in 6 Stappen!
Geplaatst op 4 Reacties

Waarom verkleuren rode auto’s?

“Ik zou nooit een rode auto kopen, die worden na verloop van tijd dof en roze!” Een tijdje geleden zat ik op een verjaardag, waarbij één van de feestvierders dit riep. De overige aanwezigen knikten en stemden in. Dat is toch een feit? Het antwoord is:  zeker niet!

Lees verder
Geplaatst op Geef een reactie

LSP: Sealant, Wax of Coating?

De term LSP is eigenlijk een vakterm voor ‘Last Step Product’ of ‘Last Step Protection’. We bedoelen daarmee het afwerken en beschermen van de lak. Een essentiële stap om de lak in goede conditie te houden en je harde poets- of polijstwerk te beschermen. Bescherming is nodig om de effecten van weersinvloeden, vervuiling of zelfs lichte krassen tegen te gaan. Hierdoor is het makkelijker om de auto mooi en schoon te houden.

Nu hebben wij een voorkeur voor autowaxen. Dit was jarenlang hét product om je auto te beschermen en te voorzien van een extra wow-factor. Maar tegenwoordig zijn er meer alternatieven. Naast een wax kun je ook kiezen voor een paint sealant of een (ceramische) coating. Dit artikel heeft als doel om je te helpen met het maken van een keuze.

Lees verder
Geplaatst op Geef een reactie

De lak van je Auto Kleien | Schoon tot in de poriën

De lak van je Auto Kleien

De lak van je auto kleien? Een van de meest ondergewaardeerde stappen in de detailing is het kleien van de auto. Mensen zien mij vaak met een stuk klei over de lak gaan en denken dat ik niet goed bij m’n hoofd ben.

Ik heb geen kinderen bestolen van hun knutselklei om er mee te spelen maar gebruik een detailing claybar met een doel. Namelijk het verwijderen van oppervlakkige vervuiling en vooral vervuiling in de poriën van de lak die je niet met wassen zult verwijderen. Een schoon oppervlak glimt veel mooier dan een vervuild oppervlak.

Lees verder
Geplaatst op Geef een reactie

Auto Wassen zonder krassen – Stap voor stap uitleg

Wassen auto

Onze specialisten krijgen deze vraag heel vaak: “Hoe kan ik nu zorgen dat er geen krassen / swirls in mijn auto komen?”. Het antwoord is altijd hetzelfde. Was je auto (met de hand!) op een juiste manier. Hoe? Nou dat gaan we nu behandelen.

Een klein tipje van de sluier. De zeem en de spons kunnen in de kliko in.

Lees verder
Geplaatst op Geef een reactie

Detailing voor beginners – 15 stappen naar perfectie

Wassen met Bubblicious

Het team van AutoGlanz neemt je in deze video mee in de wondere wereld van auto detailing. Ze doorlopen 15 stappen voor starters om tot een perfect resultaat te komen.

Onder andere de pre-wash fase en de beschermingsfase komt aan bod. Je kunt de video pauzeren, terugspoelen en op je eigen tempo bekijken. Wil je liever meer informatie van onze specialisten? Neem dan contact op.

Let op. Dit is de meest uitgebreide manier om de auto te wassen. Dit is niet nodig bij iedere wasbeurt. Hierin kun je een eigen afweging maken.

Lees verder