Vinyl

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

In moderne auto’s wordt steeds minder gebruik gemaakt van echt leer op de stoelen. Steeds vaker wordt er gekozen voor vinyl of kunstleer. Vinyl is gemaakt van synthetische materialen en heeft daarom minder last van uitdrogen en kan eenvoudiger worden bewerkt.

Zo worden dashboards en deurpanelen ook steeds vaker gemaakt van vinyl. Hoewel het een mooie leder look heeft, moet je dit niet hetzelfde behandelen als leder.

Vinyl bekleding en dashboard reinigen

Wist je dat het Vinyl een mooie satijnglans hoort te hebben? Dus de autostoelen en het dashboard hoort niet glimmend zwart te zijn. Hierdoor krijg je weerkaatsing van het licht en kun je verblind raken. Ook zal dit vaak vettig aanvoelen waardoor vuil nog eenvoudiger hecht en waardoor het oppervlak glad kan worden.

Het hoort ook niet helemaal dof te zien. Dan lijkt het bijna alsof het zwarte dashboard grijs is. Dit komt doordat het oppervlak stoffig wordt en een laagje over het dashboard creëert.

Nee. Als je het interieur in fabrieksstaat terug wilt brengen moet het geheel een mooie satijnzwarte afwerking hebben.

Vinyl autostoelen beschermen

Onderdelen in het interieur zoals het dashboard hebben te maken met veel UV straling van het zonlicht door de ruiten. Naast het schoonmaken is het beschermen van het vinyl ook erg belangrijk.

Op deze manier zal het materiaal namelijk langer mooi donker van kleur blijven. Ook zal het ervoor zorgen dat beschadigingen of vlekken minder snel zullen hechten aan het materiaal. Al met als wordt het interieur van je auto dan een prettigere omgeving.

Voordelen van het regelmatig bijhouden van het vinyl

  • Mooie originele satijnen afwerking
  • Schoon interieur
  • Geen reflecties
  • Geen verkleuring
  • Langdurig resultaat

Over Elite Carcare

Bij EliteCarCare.nl vind je poetsspullen van verschillende topmerken. Wij werken met ervaren autopoetsers en detailers die ons helpen bij de selectie van goede producten. We streven er naar om het aanbod aan te sluiten op jouw wensen. Juist om dit aanbod optimaal te houden werken met merken die hun strepen (internationaal) verdient hebben met goed geteste producten. Ieder merk heeft bepaalde specialismen, daarom zie je bij bepaalde producten ook dat we een aanbeveling geven.

Om te helpen bij het, op een goede manier, wassen en reinigen van de auto hebben onze specialisten verschillende tutorials en how-to’s gemaakt en beschikbaar gesteld. Hierin leggen we je uit hoe je iedere stap moet uitvoeren. Ook zullen enkele producten worden uitgelicht. Deze leuke tips en tricks vind je in onze blog. Wil je advies op maat? Neem dan contact op. Wij helpen en adviseren je graag!

  • Zeer ruim assortiment autoproducten van allerlei topmerken
  • Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice