Velgenreiniger

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

De velgen zijn een belangrijk onderdeel van een auto. Velgen kunnen de look van een auto ook maken of breken. Of je nu de standaard fabrieksvelgen onder je auto hebt of een setje 20″ Rotiform velgen, je wilt ze mooi houden.

Schone velgen, zijn mooie velgen als je het ons vraagt.  Kies daarom voor een velgenreiniger die je velgen mooi schoon houdt en niet aantast. 

Wat is de beste velgenreiniger voor mijn velgen?

Er zijn verschillende soorten velgenreinigers op de markt. Ieder met een eigen prijs en eigenschap. Bij Elite Carcare vind je bijvoorbeeld de Koch Chemie Magic Wheelcleaner en de Good Stuff Acid Wheel Cleaner, maar ook een complete kit zoals de Good Stuff Wheel Kit.

In het assortiment kun je alles vinden van een zeer milde reiniger zoals Autoglanz Hoops, die voornamelijk een ontvettende werking hebben, reinigers op basis van zuren, en speciale reinigers met het verkleurende effect om het meest hardnekkige remstof opgelost te krijgen.

Kan ik mijn wielen niet schoonmaken met autoshampoo?

Zeker. Bij lichte vervuiling en regelmatig wassen zal je de velgen met een autoshampoo ook schoon kunnen houden. Vaak red je het hier alleen niet mee als er hardnekkig vuil zoals remstof en teer / asfalt in het spel komt. Weet dat je velgen een stuk meer te verduren krijgen in vergelijking met gewone onderdelen van de lak zoals je dak of deur. Vooral bij modellen met open spaken hoopt er veel hardnekkig vuil op. 

Kies in dat geval voor een non ferro velgenreiniger met bleeding effect zoals Autoglanz Primo of een concentraat zoals Alkalloy

Is een iron remover hetzelfde als een non ferro velgenreiniger?

Over het algemeen zijn een velgen reiniger en een vliegroest verwijderaar twee hele verschillende producten. Een iron remover zorgt alleen voor het oplossen van remstof en vliegroest en een velgenreiniger is bedoelt om alle vervuiling van de velg te verwijderen. Van vetten, tot modder tot teer. 

Maar omdat een velgenreiniger soms niet alle remstof los krijgt gebruiken we een iron remover na de velgenreiniger voor de details. 

Steeds vaker zie je nu gecombineerde non ferro velgenreinigers zoals de Magic Wheel Cleaner van Koch Chemie en de Primo van Autoglanz die beide combineren in één product. Handig, snel en effectief!

Voordelen van een velgenreiniger

Hoe kan ik mijn velgen grondig schoonmaken?

Om dat zo duidelijk mogelijk te maken zullen we een duidelijk stappenplan voor je maken:

Stap 1: Zorg dat de velgen afgekoeld zijn en behandel ze niet in de volle zon.

Stap 2: Spray de velgen reiniger op alle hoeken en delen van de velg

Stap 3: Werk de velgenreiniger in met een velgenborstel of velgenhandschoen en een detailing brush. De velgenborstel helpt je om het velgenbed goed te bereiken en met een detailing brush kun je hoekjes, boutgaten en details nog nalopen.

Stap 4: Spoel de velg gronding af.

Stap 5: Pak een Iron remover om eventueel overgebleven, vastzittend remstof los te weken en spray dit op. Laat de iron remover zijn werk een paar minuutjes doen.

Stap 6: Borstel nogmaals.

Stap 7: Spoel grondig af.

Stap 8: Was de rest van de auto en ga verder met het wasproces.

Over Elite Carcare

Lichtmetalen velgen? Verchroomde velgen? Gepolijste velgen? Of gewoon wieldoppen. Voor iedere soort hebben we wel een velgen reiniger in onze range.

Weet je niet welke velgenreiniger geschikt is voor jouw velgen? Stuur ons dan een berichtje en we zullen je helpen met het maken van de beste keuze voor jouw velgen.

Naast de beste velgenreinigers heeft Elite Carcare een hoop verschillende producten voor het reinigen en poetsen van je auto of motor. Kijk ook eens naar de shampoos en velgenwax en coating die we aanbieden.