Snow Foam en Foam Gun

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Een auto snow foam is een speciale vuillosweker die je met een foam gun kunt aanbrengen. De term foamshampoo wordt wel eens gebruikt, maar suggereert iets anders dan het daadwerkelijk is. Je gebruikt het vóór de daadwerkelijke wasbeurt. Daarom noemen wij het over het algemeen een pre-wash. Deze stap helpt je bij het veilig en krasvrij wassen en onderhouden van je voertuig

Waarom heb ik een foam lans en snow foam nodig voor het wassen van mijn auto?

Wanneer je je auto direct wast met een washandschoen of spons, heb je een verhoogde kans op lichte krassen. Deze krassen worden ook wel swirls genoemd. Dit komt doordat bij het wassen al het vuil tussen de washandshoen en het lakoppervlak komt. Dit zorgt voor wrijving en wrijving betekent krassen. 

Door snow foam over de hele auto te spuiten zorg je dat 80% van het vastzittende vuil los geweekt wordt en kan worden weg gespoeld. Het actieve schuim bevat een speciale formule waarbij in het schuim het vuil wordt opgetild en zo van de lak af gaat.

De meeste auto foams zijn Ph neuraal en dus veilig voor een wax of coating. Na de pre-was met de foam moet je uiteraard nog wel gewoon je auto wassen met shampoo voor het resterende vuil. Lees onze blog over het krasvrij wassen.

Hoe krijg ik dikke snow foam?

Veel mensen vragen hoe ze een zo dik mogelijke schuimlaag krijgen op de auto. Zo’n mooie scheerschuimlaag is natuurlijk mooie voor op de foto, maar functioneel is het niet. Je wilt namelijk een foamlaag die dik genoeg is om het vuil van de lak te tillen, maar vloeibaar genoeg is om het vuil ook daadwerkelijk af te voeren. Als het namelijk blijft liggen, mis je het doel van deze fase.

Door een mengverhouding van 10 – 15 ml op een liter warm water aan te houden in de foamfles van je foam gun zul je een mooie foamlaag krijgen in de foamlans uit ons assortiment. De stelschroef zal je helpen met het regelen  van de dikte van het foam.

De standaard foam gun bij de Nilfisk en Kärcher hogedrukreinigers zijn helaas niet regelbaar en krijgen vaak alleen een waterige foamlaag.

Voordelen van een voorwas met snow foam

Tip: Door een extra reiniger toe te voegen aan je snowfoam kun je bepaalde reinigende eigenschappen extra boosten. Bijvoorbeeld: 

  • Het toevoegen van 10ml APC of Koch Chemie Greenstar zorgt voor het beter losweken van hevige vervuiling en pekel.
  • Voeg een Iron remover toe aan de snowfoam in je foam gun om ijzerdeeltjes los te weken in 1 stap.
  • Wil je nog een gave foto met je auto vol schuim? Kies voor een roze of groene variant

Kan ik een foam gun ook voor andere dingen gebruiken?

Zeker. Er zijn producten die je kunt gebruiken om een beschermende sealant laag aan te brengen op de lak met een foamlans of foam gun. Een perfect voorbeeld van zo’n product is AutoGlanz HydreSeal. Dit spuit je op met de foamlans en kun je daarna afspuiten met de hogedruk. Dan is je auto direct beschermd. 

Ook kun je er voor kiezen om een echte velgenreiniger met de foamlans aan te brengen.

Kan ik snow foam alleen gebruiken met een foamlans op een hogedrukreiniger?

Heb je geen hogedrukreiniger, maar wil je je auto wel voorwassen met een snow foam? Dat kan! Onze Demon Foam + Gun heeft een foam gun met gardena aansluiting voor op een tuinslang. Het gebruikt de waterleiding druk om te foamen en is kant en klaar. 

Ook kun je foamen met een handfoamer zoals de Wo-wo Drukspuit. Hierbij moet je pompen om druk op de fles te krijgen en kun je de foam vervolgens op de auto spuiten.