Polijstmachines

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Het wassen en poetsen van de auto met een autopoets geeft al flink wat glans aan je auto. Maar ben je klaar om een stapje verder te gaan? Dan ben je klaar voor een polijstmachine.

Misschien ben je wel een professionele autopoetser en wil je een goede polisher voor je bedrijf. Ook dan kunnen we je helpen met de beste polijstmachines voor een goede prijs.

Voor starter en professionele detailers hebben we leuke sets en losse machines.

Wat is de beste polijstmachine voor mijn auto?

Helaas is die vraag niet in één zin te beantwoorden. Via Google vind je allerlei lijstjes met beste autopolijstmachines. Echter is de keuze polijstmachine iets heel persoonlijks. 

Eén ding kunnen we wel zeggen. De duurste polijstmachine is niet per sé de beste voor jou. Neem een aantal afwegingen mee in je keuze.

  • Maak een keuze tussen een dual action of een roterende machines
  • Koop altijd een machine met toerenregelaar
  • Let bij een dual action op de gewenste uitslag
  • Kies het juiste formaat pad bij je machine
  • Kies voor een hardere lak een krachtigere machine (meer Watt) 

Een Excentrische Polijstmachine is een veilige keuze

Allereerst het antwoord op een veel gestelde vraag.. Wat is het verschil tussen een DAP, Dual action polijstmachine, oscillerende en een excentrische polijstmachines. Het antwoord:  Helemaal niets. Dit zijn synoniemen voor elkaar. 

Een excentrische poetsmachine is een machine waarbij de kop niet alleen rond draait, maar ook een zijwaartse beweging maakt. Hierdoor verdeel je de warmte beter over de lak en werk je veiliger. De kans om door de blanke laklaag heen te schuren is klein. 

Let bij de aanschaf onder andere ook op de excentrische uitslag. Dit is hoever de zijwaartse beweging rijkt. Een grotere uitslag (15 of 21 mm) werkt snel op grotere oppervlakken, maar zal op een oppervlak met veel bollingen of kleine hoekjes moeite hebben (denk ook aan een motor).  een machine met 8mm uitslag kan dit veel eenvoudiger. De 8mm uitslag gaat vaak ook gepaard met een lager wattage, dus minder kracht. Hierdoor moet je iets meer geduld hebben voor dezelfde correctie. 

Een roterende polijstmachine is onmisbare tool voor professionals.

Voel je je al comfortabel met het polijsten van auto’s en wil je sneller lakcorrectie behalen. Dan is een roterende machine, ook wel rotary genoemd, een onmisbare aanvulling. 

De kop roteert hier op een as en maakt dus een rond draaiende beweging. Door het toerental hoger of lager te zetten kun je de slijpkracht optimaliseren zonder dat je de controle verliest. 

Het is vooral belangrijk om voor een goede, uitgebalanceerde machine te gaan die je stabiel kunt houden tijdens het polijsten. Gewicht van de machine is ook een factor in deze afweging. 

Waarom heb ik een mini polijstmachine nodig?

Tegenwoordig zie je steeds vaker mini polishers voorbij komen. Deze worden erg populair als 2e machine om bepaalde stukken van de auto nog goed te polijsten die in het verleden onbereikbaar waren. Delen van de bumper, bij de handgrepen of raamstijlen konden nooit goed meegepakt worden.

Mini polijstmachines, zoals de A1000 van Liquid Elements, heeft een kleinere kop en een kleinere uitslag waardoor je goed bij de moeilijk bereikbare plekken kunt. Een waardevolle aanvulling voor iedere poetser.

Welke polijstmachine set moet ik kiezen?

Om de keuze zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we enkele sets samengesteld. Ben je op zoek naar een voordelige set, die je een professioneel resultaat gaat geven? Dan hebben we deze set beschikbaar: Liquid Elements T2500 Detailing Kingdom set. Dit is momenteel een populaire keuze.

Wil je een professionele set met een krachtige machine? Kies dan voor de Liquid Elements T4000 Koch Chemie Polijst Kit. Deze heeft een 950W, 15mm polijstmachine in de set.

En wil je snel je auto een professioneel resultaat geven zonder 3 stappen te doorlopen? De Liquid Elements T4000 Koch Chemie One Step Set zorgt dat je een mooie hologramvrije en swirlvrije lak krijgt met een beschermlaag. Een tijdbesparend alternatief. 

Over Elite Carcare

Bij EliteCarCare.nl vind je poetsspullen van verschillende topmerken. Wij werken met ervaren autopoetsers en detailers die ons helpen bij de selectie van goede producten.  Wil je advies op maat? Neem dan contact op. Wij helpen en adviseren je graag!

  • Zeer ruim assortiment autoproducten van allerlei topmerken
  • Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice