Cabrio

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Een auto met een cabriodak biedt in de zomer een ultiem gevoel van vrijheid. Genieten van de wind door je haren en de zon op je hoofd tijdens een mooie zomerdag. 

Maar een softtop cabriodak heeft met ons klimaat flink wat te verduren. De weersinvloeden en het vuil van het dagelijkse gebruik kunnen het dak laten verkleuren en vies maken. 

Voorkomen is beter dan genezen, daarom is een bescherming van het dak een slimme methode om ook tijdens de druilerige dagen zorgeloos rond te rijden met je cabrio.

Je cabriodak zelf impregneren

Een cabriokap kan gemaakt zijn van een pvc-, vinyl- of van een stof- of textielsoort. Deze materialen zijn speciaal gemaakt om jou droog te houden. Toch kan het geen kwaad om het materiaal wat te helpen. Daarom is een beschermlaag of impregneren aan te raden. Hierdoor is het dak weer water- en vuilafstotend.

Maar hoe pak je dit aan? Het impregneren zelf is relatief makkelijk. Een cabriodak verzegeling zoals die van Koch Chemie is eenvoudig op te spuiten in een dambordpatroon. Na 10 minuten heb je een beschermlaag van wel 12 maanden.

Essentieel in dit verhaal is dat je dak schoon en algvrij is. Anders komt dit onder de impregneerlaag te liggen.

Hoe reinig ik een softtop cabriokap?

In de basis is het belangrijk om het dak bij een wasbeurt ook gewoon goed mee te nemen en goed schoon te spoelen zodat er geen zeep in het textiel achter blijft.

Bij een vervuild dak kan een All Purpose Cleaner of een Fabric Cleaner helpen om een diepe, maar veilige reiniging te geven aan de kap. Verdun dit met water en borstel het rustig in met een Fabric borstel.

Gebruik bij het reinigen van het dak geen heet water of hevige onverdunde chemicaliën. Smeer ook geen wax op je dak. Dit kan een verkleuring geven. De wax van de wasstraat heeft dat risico ook. En zorg ervoor dat je de reiniging van je dak niet in de volle zon doet. De reinigingsmiddelen kunnen indrogen.

Voordelen van het onderhouden van je cabriodak

  • Geen groene algenlaag op het dak
  • Geen verkleuring
  • Waterafstotend en vuilafstotend
  • Ook in het najaar beschermd
  • Langdurig resultaat

En hoe pak ik de ruiten van een cabrio aan?

Allereerst moet je even kijken of het een plastic ruit of een glazen ruit is. Een glazen ruit kun je behandelen met de glasreinigers die ook voor de andere ruiten gebruikt worden. 

Is de ruit van plastic? Dan kan een milde glasreiniger gebruikt worden voor een streeploze afwerking. Maar bij het verwijderen van vuil is voorzichtigheid geboden. Het materiaal krast namelijk snel. Gebruik een microvezeldoek en een milde reiniger.

Over Elite Carcare

 EliteCarCare.nl is een webshop met verschillende hoogwaardige poetsspullen van topmerken. Onze specialisten bestaan uit  ervaren autopoetsers en detailers die ons helpen bij de selectie van goede producten. Zo ook voor de cabrio’s. Om een zo duidelijke en goed mogelijk advies te geven proberen we een aanbeveling te geven. Op deze manier is de keuze voor jou eenvoudiger. 

Om te helpen bij het, op een goede manier, wassen en reinigen van de auto hebben onze specialisten verschillende tutorials en how-to’s gemaakt en beschikbaar gesteld. Hierin leggen we uit hoe je iedere stap moet uitvoeren. Ook zullen enkele producten worden uitgelicht. Deze leuke tips en tricks vind je in onze blog. Wil je advies op maat? Neem dan contact op. Wij helpen en adviseren je graag!

  • Zeer ruim assortiment autoproducten van allerlei topmerken
  • Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice