Autoshampoo

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Iedereen die zijn auto wast heeft wel eens een autoshampoo in zijn handen gehad. Dit is speciaal ontworpen om alle onderdelen van de auto schoon te maken. 

Maar wat maakt een autoshampoo goed? En waar moet je op letten? 

Wat is de beste auto shampoo voor mijn auto?

Dat heeft deels te maken met het doel waarvoor je de auto shampoo wil gebruiken. Ben je op zoek naar een shampoo met een hoge reinigingskracht? Dan is de Carchimp Shampoo een zeer goede keuze. Ook kan een geconcentreerde shampoo zoals AutoGlanz Brute hierbij een goede optie zijn.

Wil je een 2 in 1 autoshampoo met wax erin? Dan kan raden wij Koch Chemie NanoMagicShampoo aan. 

Maar wil je een milde, waxveilige shampoo? Dan kun je niet om Good Stuff Pure Shampoo heen.

Daarnaast is er ook nog iets nieuws, namelijke en zure shampoo. Dit is speciaal bedoelt om een coating of waxlaag te boosten dankzij een zure PH waarde. Good Stuff Sour Shampoo is perfect voor dit doel.

De beste autoshampoo kies je dus zelf. Op basis van jouw voorkeur.

Wat zijn de voordelen van een auto shampoo?

Een autoshampoo met wax is dat handig?

Jazeker. Als je tijd wilt besparen en je wilt in één stap een beschermlaag aanbrengen is een autoshampoo met wax perfect.

Ook als je al een waxlaag op je auto hebt kun je de waxlaag extra dikte geven door een autoshampoo met wax te gebruiken. Goede voorbeelden zijn Autoglanz Bubblicious en Detailing Kingdom Car Hydra.

Kan ik mijn auto niet wassen met allesreiniger of wasmiddel?

Dat kan. Is het verstandig? Nee. Huishoudelijk vuil is anders dan vuil dat op je auto zit. Daarnaast is een afwasmiddel of allesreiniger gericht op het reinigen van alle oppervlakten en gebruikt hiervoor citroenzuur. Maar dit hoeft niet in te houden dat het rekening zal houden met je mooie waxlaag of blanke lak. Autolak is zachter en kwetsbaarder dan je zou denken. 

Een autoshampoo geeft juist zoveel smering dat je met je washmitt over de lak glijdt. Tijdens je beweging tilt de formule in de shampoo de vervuiling veilig op. Minder kans op krassen dus.

Kan ik bij jullie een professionele autoshampoo kopen?

Zeker. Onze auto shampoos en detailing producten worden door professionele car detailers en autopoetsers door heel de BeNeLux gebruikt. Kijk in ons assortiment en kies de professionele auto shampoo die bij jou pas.

Wat is beter een zure shampoo of een pure shampoo?

Heb je een wax of coating op je auto? Dan is een zure shampoo een echte meerwaarde om de standtijd van je wax of coating te verlengen. 

Een beschermlaag heeft hogere zuurgraad. Een PH neutrale shampoo is mild voor de beschermlaag, maar zal hem altijd wat aantasten door de aanraking en de afwijkende PH waarde.

Een zure autoshampoo zoals Good Stuff Sour Shampoo heeft een zuurgraad die overeenkomt met die van de wax of coatinglaag en geeft daarom een boost terug aan deze laag.