Auto Coating

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Winnaar Beste Nieuwe Webshop Award 2020

Gratis verzending vanaf € 75,-

Betaal achteraf met AfterPay

Auto coatings, je kunt er niet meer omheen. Detailers en autopoetsbedrijven krijgen steeds vaker de vraag of ze ook een auto coating aanbrengen. 

Maar dan kun je alsnog de weg volledig kwijt raken. Zomaar wat benamingen die je tegen kunt komen zijn:

  • Keramische coating
  • Glascoating
  • Teflon coating
  • Waxoyl coating
  • Nano coating
  • Fiber coating

Zit er verschil in? Bij veel poetsbedrijven wordt vaak hetzelfde bedoeld, maar er zit wel degelijk verschil in.

Wat is een auto coating?

Een auto coating is een verzamelnaam voor een lak beschermende coating voor je auto. Deze dunne beschermlaag wordt keihard waardoor een licht krasbestendige, vuilafstotende coating op de lak komt. 

Sommige bedrijven noemen het ook wel het impregneren van de lak. 

Voordelen van een auto coating

Een goede auto coating kan jaren blijven zitten bij goed onderhoud. De meeste coatings zijn ook UV beschermend, bestand tegen hitte en tegen chemicaliën. Ook hecht vuil en water nauwelijks, waardoor het onderhouden van de lak van je auto makkelijker dan ooit wordt. De glasachtige glans die een coating meegeeft kan heel mooi zijn. 

Hoelang blijft een coating op de auto zitten?

Dat ligt er aan wie je het vraagt. Sommige autopoetsers beloven een permanente bescherming. Dat is in ieder geval niet waar, maar een jarenlange bescherming is zeker mogelijk. 

Een kwalitatief goede coating, die op de juiste manier is aangebracht blijft gemiddeld 1 tot 2 jaar op de lak. Langer is mogelijk bij perfect onderhoud.

Kan een coating ook op de velgen, ruiten en kunststof?

De meeste coatings zijn specifiek per doel. Dus je hebt een coating voor de lak, een coating voor de velgen, een coating voor de ramen en een coating voor kunststof. 

Neowax heeft een speciale Adaptive Fiber coating, namelijk de No6. Deze vezelcoating is flexibeler en hecht aan ieder oppervlak, waardoor je hem overal aan zou kunnen brengen. 

Is een Keramische coating beter dan een Nano coating of Glascoating?

Keramische coating

Laten we beginnen door het verschil uit te leggen. Een ceramic coating of keramische coating gebruikt ingrediënten die ook bij keramiek worden gebruikt en is keihard en bestendig tegen chemicaliën.

Glas coating

Een glascoating is gemaakt van SIO2 en is het hoofdbestanddeel van glas. Deze coating gebruikt een toevoeging om de hechting aan de lak te verbeteren. Deze coating is door deze toevoeging iets minder goed bestand tegen extreem zure of alkalische reinigers, maar hechten makkelijker.

Nano coating

Een nano-coating is een coating die nano-technologie gebruikt om eigenschappen te boosten. Een nano coating zou ook een sealant kunnen zijn zoals Koch Chemie 1K Nano en is eigenlijk meer een verzamelnaam.

Grafeen coating

Nu is een nieuwe speler op de markt de zogenaamde grafeen coating of graphene coating. Deze coating maakt gebruik van een van de sterkste materialen op aarde, waardoor de coating ultra hard is. Ook hier heb je toevoegingen nodig om de verbinding te optimaliseren.

Maar wat is nu de beste soort auto coating? Tsja, dat hangt af van wat je zoekt. De beste prijs, de beste glans, de beste chemische bestendigheid of de beste waterafstoting? Helaas is ook hier geen kant en klaar antwoord voor.

Kan ik een coating zelf aanbrengen als hobbyist?

AutoGlanz biedt met de P1 coating een auto coating die door een hobbyist in de garage aanbracht kan worden. De droogtijd is kort en de investering minder hoog. De juiste voorbereiding is nog steeds essentieel. Een machinaal gepolijst oppervlak en een vetvrije basis. Gebruik hiervoor Neowax Zero. Als je er voor zorgt dat je stofvrij en regenvrij kunt werken, is deze coating zelf aan te brengen. Lees voor gebruik de handleiding bij het product.

Is een coating spray net zo goed als een gewone auto coating?

Eenvoudig gezegd: Nee. Tenminste niet als je naar de standtijd en de beschermende eigenschappen kijkt. Een spraycoating zoals AutoGlanz Prizm is echter een mooie snelle beschermlaag. Deze houdt zeker een aantal weken tot maanden stand.

Een auto coating spray kan vaak worden gebruikt als een onderhoudspray zoals SP1 van Autoglanz